Članci

Organizirati akciju za bicikliste

 Kada će policija napraviti akciju i upozoriti bicikliste koji nemaju rasvjetu. Prednje i zadnje svjetlo se već može kupiti za 70-ak kuna, a kazne su puno veće pa da ih se barem upozori. Dolaze topliji dani,a tako i sve veći broj biciklista. Kad netko nastrada,bit će kasno.
ODGOVOR

Policija je i ove godine u nekoliko navrata organizirala aktivnosti s naglaskom na bicikliste sa kojima nastavlja i u narednom razdoblju. Evidentni su prekršaji vozača bicikala, kao što je vožnja u smanjenim uvjetima vidljivosti, noću (magla, kiša) bez svjetala, ali i pod utjecajem alkohola, te su samim tim i potencijalna opasnost u prometu kako za sebe tako i za druge sudionike u prometu. Također smo u našim prethodnim akcijama savjetovali i upozoravali vozače bicikala koji su zatečeni u manjim prekršajima u prometu, pa su i pismeno upozoravani. Takvim vozačima bicikala policijski službenici su darivali retro reflektirajuće prsluke kako bi bili što uočljiviji u prometu. Ne izostaju niti brojni apeli, upozorenja i savjeti putem medija. U narednom razdoblju, a obzirom na toplije dane i sve više biciklista na našim prometnicama, policija će pojačano nadzirati ovu kategoriju sudionika u prometu. Prema alkoholiziranim biciklistima i ponavljačima prekršaja (recidivistima) djeluje se represivno.

Zahvaljujemo na svakom prijedlogu, pohvali, pokudi i upitu od strane građana, te se nadamo dobroj suradnji i ubuduće.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica