Članci

Sanacija udarnih rupa Ulica Brkića put

Poštovani
Zanima me kada će Ulica Brkića put biti sanirana tj. popravljen asfalt i što je sa kanalizacijskom mrežom.

Isto pitanje je postavljeno i 2013. i 2014. godine kada ste odgovorili da je to buduća investicija pa me zanima kada je to, da li buduća investicija podrazumijeva skorije vrijeme, a ne period od 5 godina, jer i mi smo građani koji plaćaju poreze i prireze pa mislim da smo i mi zaslužili da imamo normalan asfalt, a ne rupe po kojima hodamo i po kojima vozimo svoje automobile, a udarne rupe veće su i od 15 centimetara tako da svako malo neko mora voziti automobil na popravak.

Isto tako bih Vas pitao što je sa kanalizacijskom mrežom za istu ulicu jer većina žitelja svoje septičke jame prazne na ulicu što mislim da nije u redu i da je problem s kojim bi se morale nositi stručne službe grada da se to na neki način riješi ili izgradnjom kanalizacijske mreže ili sufinanciranjem cijene pražnjenja septičkih jama jer je cijena pražnjenja previsoka i ljudi
ju ne žele platiti pa ju zato i puštaju na ulicu. Zbog dolaska toplijeg vremena neki žitelji pozvat će sanitarnu inspekciju jer je to izvor bolesti i nesnosnog smrada.

Unaprijed zahvalan

ODGOVOR: 13.5.2015.

Poštovani,
Problem odvodnje u Ulici Brkića put će se riješiti kroz projekt „Brod 2“. Riječ je o projektu vrijednom oko 280 milijuna kuna kroz koji će se u idućih nekoliko godina izgraditi neispravna ili nedostajuća vodovodno-kanalizacijska mreža gdje god je to potrebno u gradu. Udarne rupe će se sanirati kroz program održavanja. Što se tiče Vašeg upozorenja oko slučajeva pražnjenja septičkih jama na ulicu, komunalni redari već su izašli na teren na temelju Vaše dojave. No, svakako Vas molimo da ukoliko se takve radnje ponove da odmah kontaktirate Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo na broj telefona 217-033ili odjel za odnose s javnošću na broj 217-094, kako bi komunalni redari odmah po dojavi mogli izaći na teren.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

U radu

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica