Članci

Komunalno uređenje cesta - nakupljanje vode za većih kiša

Molim da odgovorite svim građanima Slavonskog Broda tko je plaćen da vodi nadzor nad radovima komunalog uređenja cesta i ostalih investicija koje financira Grad ili drugi investitori.

Mnoge ceste, koje su asfaltirane, nemaju odgovarajuće padove prema kanalizaciji pa za vrijeme kiše na njima leži velika količina vode, koja nema kamo otjecati. Kao primjer navodim izlaz iz ulice A. Hebranga u Zrinsku, prostor na gradskoj tržnici (iza zgrade u kojoj je Konzum). Sličnih primjera ima više i gradu pa predlažem da odgovorni  komunalni redari obiđu grad kada pada kiša i zabilježe propuste u izvođenju radova, radi otklanjanja istih.

Ovo je dobronamjerna primjedba i hvala na učinjenom.

Odgovor: 15.10.2013.

Poštovani,

Zahvaljujemo na Vašoj primjedbi. Na asfaltiranim ulicama koje su izgrađene prije pet, šest, sedam i više godina, zbog opterećenja, nastaju oštećenja samog asfalta i ulegnuća u kojima se nakon padalina zadržava voda. Grad Slav. Brod kroz redovito održavanje nerazvrstanih cesta sanira udarne rupe i veća ulegnuća na kolniku. Kad je riječ o konkretnom prostoru na gradskoj tržnici, morate znati da su radovi na drugoj fazi projekta rekonstrukcije Gradske tržnice još uvijek u tijeku te da će svi nedostaci biti uklonjeni prije nego što Grad preuzme objekt od izvođača radova.

S poštovanjem,

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

U radu

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica