Članci

"Brana" u Posavskoj ulici

Poštovani!

Obraćam Vam se u ime nekoliko žitelja donjeg dijela Posavske ulice (bliže pruge) radi problema sa potopljenim okućnicama, a kakvih nije bilo ni za kišnijih sezona.

Razlog je "brana" u odvodnom kanalu uz prugu. "Branu" su pregrađivanjem kanala načinili "ljudi" koji tamo žive Pejić Ivka i Petar . Ovo "ljudi" znači divljaci za koje nismo čuli da postoje, a kamoli doživjeli da dođu u susjedstvo.

Problem smo pokušali riješiti pozivom vodočuvara iz Hrvatskih voda, koji je i izašao na teren te utvrdio postojanje "brane" i razlike u nivou vode u kanalu s obje strane od cca 40 cm, što je onda rezultiralo poplavljivanjem naših okućnica. Tog dana od Pejića nitko nije bio kod kuće ,  te Vodočuvar Hrvatskih voda gdin.Ivica Gusak, dolazi i drugi put ali tada mu pristup kanalu onemogućuje sin Petra Pejića.
Gdin . Gusak nam sugerira da pokušamo problem riješiti preko Hrvatski željeznica , jer on utvrđuje u Arkodu da taj kanal spada pod HŽ.
Odmah kontaktiramo gdin. Antuna Pospišil iz Sekcije za pruge ,koji odgovornost prebacuje na Hrvatske vode. Ovaj puta direktno kontaktiramo gdin. Tihomira Pihu iz Hrvatskih voda koji nam preko gdin. Đure Štefančića potvrđuje da je kanal pod upravom HŽ.
U drugom kontaktu sa gdin. A. Pospišil, ali i gdin. Đ. Štefančić bivamo instruirani da to pokušamo riješiti sa komunalnim redarstvom grada. Po sistemu brigo moja prijeđi na drugoga.
Cijela ova priča bila bi suvišna da tamo žive imalo normalni ljudi pa da se kao sa susjedima to normalno riješi.

U nadi skorog pozitivnog rješenja i dokaza o funkcioniranju pravne države, srdačan pozdrav!


ODGOVOR: 19.3.2013.

Poštovani,

Zahvaljujemo se Vašem upitu međutim moramo Vas obavijestiti kako se navedeni kanal i prolaz ispod željezničke pruge nalaze na k.č. 3108, k.o. Brodski Varoš, koja je vlasništvo Republike Hrvatske i dana je na upravljanje Hrvatskim željeznice d.o.o, Zagreb.

Korisnik čestice dužan je voditi brigu o svojoj čestici, pa tako između ostaloga vlasnik čestice ne smije obavljati bilo kakve zahvate koji čine štetu susjednim česticama. Ukoliko se vlasnik čestice ne pridržava ovog propisa može ga se tužiti za počinjenu štetu.

Kako navedena čestica nije u vlasništvu Grada Slavonskog Broda ne možemo obavljati nikakve radove. Međutim, svjesni važnosti problema, Vašu zamolbu proslijedili smo Hrvatskim željeznicama d.o.o. od kojih tražimo rješenje ove situacije.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

U_radu.gif

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica