Članci

Dva stabla breze u Ulici Frana Mažuranića 9

Molimo Vas da uklonite dva stabla breze u Ulici Frana Mažuranića 9, Slavonski Brod jer uzrokuju zdravstvene probleme oboljelima od peludne alergije, a kada je vjetrovito grane breze ulaze u električne vodove, dolazi do zastoja vodovodne kanalizacije te se onečišćuje ulični prostor i okolna dvorišta. Imamo informaciju da se već nekoliko godina stanovnici žale na tu brezu ali još uvijek nije uklonjena. Nadalje, treba naglasiti i velike probleme s opadanjem lišća kada dođe jesen zato što se ugrožavaju pješaci na pješačkim stazama. Također, breza se nadvisila na pola ulice i kada je vjetar prijeti da padne na nekog.
Hvala na hitnosti jer je pelud breze već uzrokovala gušenje djece iz susjedstva koja su alergična. Ovih dana smo telefonski kontaktirali Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo, ali oni nisu htjeli ništa poduzeti jer se navodno mora osobno prijaviti, a to susjedi izbjegavaju jer je breza na gradskom zemljištu. Hvala!

ODGOVOR: 22.8.2016.

Poštovani,

hvala Vam što ste na ukazali na ovaj problem. Nalog za očitovanje je poslan TD Komunalac te će se što kraćem roku riješiti navedeni problem.

Lijep pozdrav,

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša

Rijesen

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica