Članci

Orezivanje krošnji od Korza do Samostana

Nažalost  niti nakon druge prijave da se učini nešto sa orezivanjem krošnji od Korza do Samostana niste ništa učinili. Problemi su sve veći :najsvježiji primjer je od jučer 19.07.2011.nakon snažnijeg vjetra bezbroj poluraspadnutih većih i manjih grana završava na krovovima naših automobila a o opasnosti da nečijem djetetu padne na glavu da se ne govori. Većinu krošnji  u centru ste već i drugi puta orezali a od korza do samostana NITI JEDNOM. Da li se bojite tih polutrulih platana pa makar i turistima padale po glavama i autima. O čupavim plodovima koji nam redovito zaštopavaju“ rine“pa se voda preljeva po balkonima da i ne pričamo. Samo nas ne maltretirajte sa tzv.peticijama jer ih ne pišu ni u Krešimirovoj ulici. Što građanin koji živi na  keju i uredno plaća komunalne doprinose mora napraviti da intervenirate kao u  svim ostalim ulicama i kvartovima ili Vas MOJ glas i glas mojih susjeda na izborima možda ne interesira? Po treći  puta unaprijed zahvalani Vaši potencijalni glasači sa šetališta braće Radić.
 

ODGOVOR: 22.07.2011.:

Oblikovanje krošnji platana uz šetnicu Kej nije planirano u 2011. godini, a kako postoji potreba za uređenjem navedenog drvoreda, prijedlog će ići prema Gradu da se tražene aktivnosti uvrste u Program rada za 2012. godinu. Kako se radi o zahvatu na 45 stabala velikih krošnji sa velikom lisnom masom, zbog težine i pristupa stablima nije preporučljivo raditi sada već u vrijeme mirovanja vegetacije ( kada su stabla bez lista ). Nadalje, kako su krošnje stabala nadvijene nad šetnicu bit će potrebno svaki odrezani komad grane iznositi na cestu da bi se zaštitilo popločenje na Keju. Zbog toga će biti potrebno za sve vrijeme radova u potpunosti zatvoriti ulicu.

Predlažemo stoga da se sačeka zimski period koji je optimalan  za ove radove zbog navedenih razloga, a poznato je da u to vrijeme na Keju nema mnogo šetača, a i promet ulicom je znatno manji nego u ljetno doba.

S poštovanjem,
 Komunalac d.o.o.

 Djelomicno_rijes.gif

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica