Članci

Blato na cesti

Na području cijelog grada ceste su prekrivene slojem ljepljivog blata. Blato na cestama je posljedica brojnih poljoprivrednih strojeva (traktori) koji prometuju gradskim prometnicama, a nije im mjesto u gradu, također brojni nepropisno parkirani automobili na zelenim površinama prilikom uljučivanja u promet nanose nove količine blata na kolnik. S obzirom na to da su ceste zimi same po sebi skliske zbog meteoroloških uvjeta, sveprisutno blato u takvim uvjetima ozbiljno ugrožava sigurnost prometa.

Srdačan pozdrav!

ODGOVOR: 23.12.2013.

Poštovani,

poljoprivredni strojevi i traktori nemaju zabranu prometovanja na području grada. Nanošenje blata na prometnice kažnjivo je po članku 45. Zakona o sigurnosti na cestama. Za provedbu ovoga zakona zaduženi su djelatnici policije. Komunalni redari svakodnevno kontroliraju, između ostaloga, i promet u gradu te izdaju prekršajni nalog za sve nepropisno parkirane automobile na javnim zelenim površinama.
Kad je riječ o čišćenju i održavanju prometnica, Grad Slavonski Brod redovito izdaje nalog tvrtki Komunalac d.o.o. za njihovo pranje i održavanje.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

U radu

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica