Članci

Održavanje okoliša mrtvačnice u Brodskom Varošu

Poštovani, htjeli bismo se obratiti nadležnima za održavanje čistoće za okoliš mtvačnice u Brodskom Varošu.Toliko je okoliš oko mrtvačnice prljav i neuredan da je strašno za vidjet, pun opušaka i smeća. Trebalo bi taj prostor držati uredan i čist. Naš prijedlog je da se održava čistoća bar jednom tjedno kad se vozi smeće, trebalo bi staviti bar par klupa za odmor i naravno par koševa za smeće i opuške. Ponovo se stavlja smeće na ulaz u groblje bez kontejnera a ovaj mali kontejner (koji je trenutno razvaljen)šta se nalazi kod mrtvačnice ne zadovoljava potrebe ovog groblja.

Odgovor: 11.10.2011.:
Poštovani, dajemo očitovanje kako slijedi:

-Čistoća mrtvačnice u Brodskom Varošu se redovito prati, i ista se čisti po redovitom rasporedu. Problem s čistoćom okoline se javlja zbog činjenice da se na navedenom mjestu gotovo svake večeri okupljaju nepoznate osobe, koje, bez imalo digniteta prema mjestu gdje se nalaze, bacaju opuške i boce, odnosno stvaraju veliku količinu otpada koja inače ne nastaje na takvom mjestu. Ubuduće će se posvetiti i dodatna pažnja ovom problemu, čistit će se povećanom frekvencijom, a razmotriti će se i prijedlog postavljanja dodatnih sadržaja (pepeljare, klupe).

-Problem s bivšom lokacijom velikog kontejnera kod ulaza u groblje je činjenica da je preko 70% otpada koje je u njega odlagano bio komunalni otpad koji su nesavjesni pojedinci donosili i bacali, tako da navedeno stanje nije održivo ni za Komunalac na za korisnike groblja. Postavljanjem kontejnera na drugu lokaciju ovaj je problem znatno smanjen, a isti se redovno čisti tako da do sada nije bilo primjedbi na čistoću ili nedostatnost istoga. Ako je kontejner oštećen isti će biti popravljen ili zamijenjen, a ako frekvencija odvoza nije zadovoljavajuća razmotrit će se uvođenje češćeg odvoza, ali se za sada ne planira postavljanje dodatnih kontejnera. Kontrolori groblja u redovitim akcijama pokušavaju snimiti osobe koje odlažu otpad izvan za to predviđenih mjesta, bilo riječ o komunalnom otpadu ili otpadu s groblja, te će se protiv svake osobe koja bude zatečena u navedenim radnjama pokretati odgovarajući postupci sankcioniranja. 

Komunalac d.o.o. Slav. Brod

Rijesen.gif

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica