Ovo su razmjeri ekološke katastrofe u Slavonskom Brodu- već 6 dana benzin istječe iz produktovoda u vodozaštitno područje!

zzzzzzzzbenzin

Posljednjih šest dana gradonačelnik Mirko Duspara upozorava nadležne institucije kako se umanjuju razmjeri ekološke katastrofe koja se dogodila u Slavonskom Brodu, jednako kao i ozbiljnost posljedica kojima su izloženi njegovi građani. Današnji događaji samo su potvrdili opravdanost gradonačelnikovih upozorenja.

U jutarnjim satima predstavnici Grada Slavonskog Broda su došli na mjesto prošlotjedne ekološke katastrofe u pratnji laboranata neovisnog laboratorija za ekološka ispitivanja kako bi uzeli dubinske uzorke onečišćene zemlje. Mišljenje neovisnog laboratorija zatraženo je zbog toga što Grad Slavonski Brod do danas nije dobio podatke o zagađenosti tla. Tom prilikom došlo je do incidenta na lokaciji, obzirom da su predstavnici tvrtke Crodux u pratnji policije pokušali spriječiti neovisno ispitivanje tla te udaljiti predstavnike Grada.

Sve se to odvijalo netom prije početka radova na sanaciji onečišćene zemlje, koji su naknadno otkrili zastrašujuće razmjere ekološke katastrofe u Slavonskom Brodu. Naime, otkopavanje zemlje na dubinu na kojoj se nalazi produktovod otkrilo je da benzin nesmetano otječe u zemlju na vodozaštitnom području čitavo ovo vrijeme. Samo u vremenu od dva sata u zemlju je tako iscurilo oko 3 kubika benzina, a ekološki incident i puknuće produkotovoda dogodili su se prije 6 dana.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica OBAVIJESTI Vijesti Ovo su razmjeri ekološke katastrofe u Slavonskom Brodu- već 6 dana benzin istječe iz produktovoda u vodozaštitno područje!

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.