Premijera dokumentarnog filma o Miji Čorak Slavenskoj u Slavonskom Brodu

IMG 2774 resizeU Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“ održana je premijera dokumentarnog filma „Mia, a dancer's journey“. Film posvećen najvećoj hrvatskoj balerini svih vremena rođenoj u Slavonskom Brodu,Miji Čorak Slavenskoj, nastao je u produkciji kalifornijskog PBS SoCal kanala. Producenti filma su Brenda Brkusic, Kate Johnson, Ted Sprague i kćer Mije Čorak Slavenske Maria Ramas koja je i sama prisustvovala premijeri u Slavonskom Brodu. Kako je tom prilikom naglasila, dolazak u rodni grad njezine majke za nju je iznimno važan i emotivan događaj.

„Mia, a dancer's journey“ prošle je godine dobio nagradu u kategoriji Umjetnost i kultura/povijest na 67. dodijeli najvažnije američke televizijske nagrade „Emmy", a govori o životnom i umjetničkom putu svjetski poznate balerine. Povodom 100. obljetnice rođenja Mije Čorak Slavenske predstavljena je i poštanska marka s njezinim likom u izdanju Hrvatske pošte. Premijeri dokumentarnog filma o životu prve hrvatske primabalerine i jedne od najutjecajnijih umjetnica svog vremena ispred Gradske uprave Grada Slavonskog Broda prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Tea Tomas.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica OBAVIJESTI Vijesti Premijera dokumentarnog filma o Miji Čorak Slavenskoj u Slavonskom Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.