Akcija „Dajmo djeci korijene i krila“ razveselila brodske mališane

Akcija „Dajmo djeci korijene i krila“

Polaznici Dječjeg vrtića „Hlapić“ od danas će se moći igrati i tradicijskim drvenim igračkama uvrštenim na UNESCO-vu reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine. Naime, upravo u ovom gradskom dječjem vrtiću danas je održana akcija „Dajmo djeci korijene i krila“. U pitanju je  trogodišnji odgojno - obrazovni projekt Etnografskog muzeja Zagreb i Radija Kaj koji se realizira kroz darivanje djece u vrtićima diljem Hrvatske tradicijskim drvenim igračkama. Prilikom svakog darivanja organizirana je i predstava za djecu, a neke od projektnih aktivnosti su i edukativne radionice te izrada slikovnica na temu igračaka.

Tradicijske drvene igračke, koje se doniraju, proizvedene su u dolini Nacionalnog svetišta Marije Bistrice. Njihov glavni cilj je razveseliti djecu, ali i poticati učenike na odabir zanimanja za tradicijske obrte kako bi imali mogućnost samozapošljavanja. Projekt ukazuje na značaj proizvodnje drvenih igračaka, ali i drugih proizvoda od drva, promovira ekološku proizvodnju koja obuhvaća ekološke materijale, od drva, preko veznih materijala, do boje. Prema riječima autorice projekta Mirjane Drobina, glavni cilj projekta je našim najmlađima dati korijene identiteta i krila mašte koje će ponijeti kroz život, kako bi današnja djeca i svojim potomcima jednoga dana mogla prenijeti vrijedno i u svijetu prepoznato hrvatsko naslijeđe. Uz predstavnike Etnografskog muzeja Zagreb i Radija Kaj, programu je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je brodskim mališanima uručio komplet igračaka.

mt_gallery

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica OBAVIJESTI Vijesti Akcija „Dajmo djeci korijene i krila“ razveselila brodske mališane

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.