Ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje djece; uz redovne mjere i programe, u projekte do sada uloženo oko 80 milijuna kuna

djecjivrtici2016Grad Slavonski Brod ovim putem podsjeća roditelje osnovnoškolaca kako do 30.lipnja 2016. mogu podnijeti zahtjeve za upis djeteta u program produženog boravka, za nabavu i financiranje udžbenika u novoj školskoj godini te za besplatno ljetovanje učenika osnovnih škola u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Riječ je samo o dijelu programa i mjera kojima Gradska uprava nastoji pomoći roditeljima s prebivalištem na području Slavonskog Broda. Naime, prema zakonskim odredbama Grad, kao i sve ostale jedinice lokalne samouprave, proračunskim sredstvima može financirati isključivo aktivnosti, projekte i programe s područja kojeg obuhvaća. Tako uz jednokratnu naknadu za novorođenče, Grad trenutno subvencionira cijenu vrtića za oko 1200 polaznika s područja grada. Najviša cijena koju roditelji plaćaju za vrtić, ovisno o visini primanja, iznosi 630 kuna, dok je tržišna cijena polaska vrtića 1185 kuna.

Upravo zahvaljujući inicijativi Gradske uprave danas veći broj gradskih osnovnih škola ima i program produženog boravka. Pri tome je prosječna cijena produženog boravka ostala nepromijenjena, no program je danas na raspolaganju većem broju učenika i njihovih roditelja kojima Grad na ovaj način želi pomoći. Uz to, Grad pomaže i roditeljima s dvoje i više djece upisanih u program produženog boravka, te sufinancira 30 posto cijene produženog boravka za drugo dijete, 70 posto za treće dijete , te 100 posto cijene za četvrto i svako sljedeće dijete upisano u program. Grad Slavonski Brod financira i prehranu za oko 500 učenika gradskih osnovnih škola, a uz ljetovanje u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na otoku Hvaru svake godine financira i zimovanje dvadesetak učenika u prijateljskom gradu Celju.

Kako bi se djeci s područja grada omogućili što bolji i kvalitetniji uvjeti predškolskog odgoja i obrazovanja, u posljednjih deset godina iz gradskog proračuna je izdvojeno i oko 20,5 milijuna kuna za izgradnju novih i energetsku obnovu postojećih dječjih vrtića. Ovim sredstvima financirana je izgradnja dječjih vrtića „Hlapić“ i „Tintilinić“ te energetska obnova vrtića „Stribor“, „Kosjenka“, „Radost“ i „Seka i braco“. Uskoro započinju i radovi na oko 4 milijuna kuna vrijednom novom gradskom dječjem vrtiću u Naselju Budainka, a izrađena je i projektna dokumentacija za izgradnju prvog sportskog dječjeg vrtića.

Stalnim ulaganjem u izgradnju, nadogradnju i modernizaciju školskih objekata radi se na stvaranju što boljih uvjeta obrazovanja i za učenike gradskih osnovnih škola. U posljednjih deset godina na području grada tako su nadograđene dvije gradske osnovne škole, izgrađene tri moderne školske-sportske dvorane, obnovljen je prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola, a sredstva se ulažu i u energetsku obnovu škola. U tijeku je i izgradnja nove školske-sportske dvorane OŠ „Hugo Badalić“-Područna škola Jelas. Ukupna vrijednost svih do sada ostvarenih projekata s područja školstva iznosi oko 55 milijuna kuna.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica OBAVIJESTI Vijesti Ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje djece; uz redovne mjere i programe, u projekte do sada uloženo oko 80 milijuna kuna

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.