fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

"Krenimo zajedno"Najavom izgradnje modernog dječjeg igrališta u Romskom naselju, Grad Slavonski Brod i UNICEF danas su u Velikoj vijećnici obilježili godinu dana od početka programa „Krenimo zajedno“ koji završava krajem ove godine. O suradnji Slavonskog Broda i UNICEF-a u provedbi aktivnosti za najranjiviju djecu govorili su Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda, Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Irena Čugura Čerić, ravnateljica OŠ „Hugo Badalić“ te Milan Mitrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Slavonskog Broda.

Programom „Krenimo zajedno“ UNICEF, Pučko otvoreno učilište „Korak po Korak“, OŠ „Hugo Badalić“ i predstavnici romske nacionalne manjine, uz podršku Grada, u proteklih su godinu dana okupili ključne dionike lokalne zajednice i roditelje, s ciljem uspješnijeg uključivanja romske i druge djece iz socijalno ugroženih obitelji u osnovnu školu.

Kako bi se osnažili učitelji i roditelji - dvije strane koje najviše utječu na život djeteta i uspješan početak školskog obrazovanja - provodile su se radionice s roditeljima i djecom u školi i romskom naselju, održana je edukacija stručnog osoblja škole s naglaskom na kvaliteti poučavanja i promjeni stavova te su osigurani edukativni materijali i tableti s posebno prilagođenim aplikacijama. U program je bilo uključeno 39 djece u dobi od 5 do 7 godina, 69 roditelja/članova obitelji i 45 djelatnika škole.

Kao dio programa „Krenimo zajedno“, nastala je i ideja o postavljanju modernog dječjeg igrališta vrijednog oko 100.000,00 kuna koje će opremiti UNICEF, dok će Grad osigurati pripremu terena, infrastrukturu za opremanje, rasvjetu i održavanje igrališta. Igralište će se nalaziti uz lokaciju budućeg Društvenog doma u Naselju Josip Rimac, gdje živi velik broj romskih obitelji. Kako je na današnjoj konferenciji za medije naglasio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, ukupna vrijednost projekta izgradnje Društvenog doma u Romskom naselju, površine oko 550 m2, iznosi oko 3,2 milijuna kuna, a projekt je trenutno u fazi izdavanja građevinske dozvole. Društveni dom će se sastojati od ureda, prostora za udruge, igraonice, male i višenamjenske dvorane, prostora za pripremu hrane te poslovnog prostora. Uz dvorane je predviđena dijelom natkrivena terasa, a glavni ulaz će biti prilagođen osobama s invaliditetom. Također uz Društveni dom je planirana i izgradnja pristupne pješačke staze u Romskom naselju.

Grad Slavonski Brod i UNICEF već godinama razvijaju suradnju kroz različite projekte. Uz program „Krenimo zajedno“ i podršku djeci izbjeglicama i migrantima u prihvatnom centru, UNICEF je u Slavonskom Brodu u proteklih godinu dana donirao opremu udomiteljskim obiteljima s najmlađom djecom te osigurao opremu i edukaciju za odjel neonatologije u rodilištu, kojem je ove godine ponovno obnovljen status „Rodilište-prijatelj djece“. Također, UNICEF podržava provedbu radionica za roditelje predškolske djece i djece s teškoćama Rastimo zajedno i Rastimo zajedno plus, rad grupa za potporu dojenju te dodatnu edukaciju stručnjaka koji rade s djecom u pravosudnom sustavu na području Brodsko-posavske županije.

mt_gallery

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Glasnik Grada

Glasnik Grada

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo 
hrenfrdeit