fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

12. travnja 2018. godine, na svojoj 7. sjednici, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javna priznanja i nagrade

 

POVELJA POČASNOG GRAĐANINA GRADA SLAVONSKOG BRODA

Josip Stanić, Brođanin kojem je 3. svibnja 1992. godine, agresorskom granatom, u kućnom podrumu na Jelasu, ubijeno troje djece, Marinko (1), Dalibor (2) i Andrijana (8); trudna supruga Željka (31) i majka Kata (57). Iako je doživio najveću pojedinačnu tragediju u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata, Stanić se u kolovozu 1992. godine iz Narodne zaštite prijavljuje u 157. brigadu Hrvatske vojske s kojom prolazi ratni put do mjeseca srpnja 1993. godine, a nakon toga postaje pripadnik slavne 3. bojne 3. A gardijske brigade u kojoj ostaje do mjeseca ožujka 1994. godine. U Slavonskom Brodu je od neprijateljskih granata poginulo 29 djece i bol njihovih roditelja je ogromna, a Josip Stanić doživio je najveću tragediju koju čovjek može doživjeti, u jednom trenutku izgubio je cijelu svoju obitelj, četvero djece, suprugu i majku. Iskazujući najveću sućut i poštovanje, dodjeljuje se javno priznanje Povelja počasnoga građanina grada Slavonskog Broda.

 

ZLATNA ČAPLJA - nagrada za životno djelo

Ljiljana Brica i Milka Žarić, rođene 1959. godine, diplomirane defektologinje, od 1999. godine kao volonterke Udruge za promicanje inkluzije Slavonski Brod rade s odraslim osobama s intelektualnim poteškoćama razvijajući program prevencije institucijonalizacije, razvoja usluga kako bi ih se podržalo pri ostvarivanju prava na život u zajednici i postigla socijalna uključenost. Kao daljnji korak u unapređenju usluga koje se pružaju ovim osobama, aktivno se zalažu i sudjeluju u organizaciji Dnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama te programa Organiziranog stanovanja. Kako bi se osigurali primjereni uvjeti za boravak i dnevne aktivnosti korisnika  pokreću, uz pomoć Grada, brojnih donatora i ulaganjem vlastitih sredstava, izgradnju prostora u Folnegovićevoj ulici. Stručnost, zalaganje i predani rad s osobama s intelektualnim poteškoćama prepoznat je i na državnoj razini, tako da Udruga uspijeva osigurati sredstva za sustavno financiranje i 2013. godine prerasta u Centar za inkluzivnu podršku. Danas Centar za inkluzivnu podršku Slavonski Brod okuplja 74 korisnika, osoba s intelektualnim teškoćama, provodi program Dnevnog boravka u koji je uključeno  30 korisnika koji svakodnevno dolaze iz svojih obitelji i 44 korisnika iz organiziranog stanovanja. U programu Organiziranog stanovanja u 10 stambenih zajednica smješteno je 44 korisnika,  a nedavno su izgradnjom objekta u industrijskoj zoni Đure Đakovića započeli program socijalnog poduzetništva i osnovali Pakirnicu dobrih želja j.d.o.o. Dugogodišnji rad s osobama s intelektualnim poteškoćama temelje na stručnosti, predanosti i empatiji prema ovim osobama, poštujući njihovu osobnost i pravo da sukladno svojim mogućnostima daju doprinos društvu. Kako bi zahvalili za izniman doprinos kojim se ostavlja neizbrisiv trag na unapređenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama na svim razinama i područjima te ustrajno poticanje razvoja prirodne mreže podrške i uključivanja u život kao ravnopravnih i aktivnih članova društva, dodjeljuje se Zlatna čaplja, nagrada i priznanje za životno djelo.

GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA

Ružica Junačko, Brođanka rođena 1949. godine, knjižničarka u mirovini, istaknuta zaposlenica Gradske knjižnice te članica Društva knjižničara Slavonski Brod. Odgojila je mnoge mlade čitatelje i godinama pratila njihovo sazrijevanje, surađivala s mnogim pojedincima i ustanovama u gradu i državi na brojnim projektima, sudjelovala u osnivanju više knjižnica, njihovu ustroju, sukladno pravilima struke, a pored svakodnevnih stručnih obveza aktivno je sudjelovala u brojnim kulturnim programima i susretima s književnicima, približavajući pisanu riječ velikom broju ljudi. Redovito se stručno usavršavala, pisala osvrte na književna djela i novitete te brojne priloge za glasilo Hrvatskog knjižničarskog društva. S kolegicama je radila na stručnom uređenju građe 20. stoljeća knjižnice Franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu, a osamdesetih godina intenzivno zagovarala i dijelom sudjelovala u nabavi pokretne knjižnice – bibliobusa. Tijekom Domovinskog rata, zajedno s ostalim zaposlenicima, ulagala je izuzetne napore na zaštiti sveukupne književne građe u gradu Slavonskom Brodu. Godine 1993. piše kratke tekstove i prikaze za Posavski Hrvatsku pod nazivom "Naše ulice nose njihova imena, a znate li tko su oni?" s ciljem upoznavanja naših sugrađana s poznatim osobama naše povijesti i kulture. Tijekom rada u Gradskoj knjižnici, osim 2009. godine kada je bila na dužnosti vršiteljice dužnosti ravnateljice, obavljala je niz drugih odgovornih dužnosti te bila nagrađena brojnim nagradama za širenje kulture i pisane riječi. Posljednje dvije godine rada sudjeluje u prikupljanju podataka i ostalih materijala vezanih za projekt Gradske knjižnice pod nazivom Leksikon brodskih pisaca, koji je predstavljen u prosincu 2016. godine. Slobodno vrijeme većinu svog života provela je u  kulturno-umjetničkim društvima grada baveći se folklorom čija je i danas članica. Kako bi zahvalili za dugogodišnje zagovaranje knjige kao javnog dobra, svesrdan stručan i predan rad kojim ostavlja neizbrisiv trag u uspostavljanju i unapređenju razvoja knjižničarstva na području grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije te promicanju i podizanju ugleda knjižničarskog zvanja, dodjeljuje se javno priznanje Grb grada Slavonskog Broda.

 

 

Brodski harmonikaški orkestar Bela pl. Panthy, osnovan je 1966. godine pod nazivom Omladinski harmonikaški orkestar, a činili su ga učenici prve generacije harmonikaša, da bi 1971. godine pristupio Hrvatskom pjevačkom društvu Davor kao orkestralna sekcija, a 1973. godine počinje djelovati u okviru RKUD-a Đuro Salaj. Pod imenom Brodski harmonikaški orkestar djeluje od 1991. do 2004. godine, kada u čast osnivača i dugogodišnjeg voditelja mijenja ime u Brodski harmonikaški orkestar "Bela pl. Panthy". U pedesetogodišnjem postojanju odgojene su brojne generacije mladih glazbenika, harmonikaša, vrijednih mladih ljudi, ostvareno je puno koncertnih gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, brojnih međunarodnih natjecanja s visokim rezultatima i nagradama, festivala i drugih projekata, a snimljenim filmom "Harmonikaška rapsodija" ispisana je njihova 50 godina stara povijest i živuća sadašnjost pod dirigentskom palicom voditeljice Sanje Nuhanović, kao izniman doprinos kulturnom životu grada. Pokrenuli su Međunarodni festival harmonike Bella pl. Panthy koji od 2010. godine okuplja veliki broj izvođača i članova ocjenjivačkog suda, što dodatno obogaćuje kulturnu i turističku ponudu našega grada. Za 50. godina djelovanja i njegovanja harmonike kao jedinstvenog glazbenog izričaja te postignute vrhunske uspjehe kojim grad Slavonski Brod  čine prepoznatljivim mjestom na kulturnoj karti, dodjeljuje se javno priznanje Grb grada Slavonskog Broda.

 

 

dr.sc. Robert Skenderović, znanstvenik je Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje u Slavonskom Brodu, kao sastavne jedinice Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu i danas u istočnom dijelu kontinentalne Hrvatske jedine istraživačke ustanove takvog karaktera, veličine i značaja, ne samo u povijesnoj znanosti, nego i u humanističkim znanostima uopće, koja je od svog utemeljenja 1996. godine objavila više od 120 znanstvenih knjiga, 17 brojeva časopisa Scrina Slavonica, organizirala desetak znanstvenih simpozija te brojna javna predavanja i nastupe u medijima. Osim osnovnog djelokruga Podružnica istražuje i povijest susjednih regija, osobito u mjeri u kojoj se isprepleće s hrvatskom poviješću i poviješću hrvatskog naroda. Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata sa sjedištem u Subotici, jedna je od ustanova iz inozemstva s kojom Podružnica već desetljeće ostvaruje iznimnu suradnju i međusobnu pomoć u znanstvenom radu i u promoviranju rezultata znanstvenih istraživanja. Kao plod ove višegodišnje suradnje, upravo je objavljena knjiga dr.sc. Roberta Skenderovića "Povijest podunavskih Hrvata od doseljavanja do propasti Austro-Ugarske Monarhije" koja je njegovo drugo posebno vrijedno znanstveno djelo hrvatske povijesti. "Najstarija matična knjiga brodske župe Presvetog Trojstva" također je vrlo vrijedno znanstveno djelo, kako za povijest Slavonskog Broda, tako i za istraživanje hrvatske demografske povijesti u cjelini. Za dugogodišnji predani rad na istraživanju povijesti Slavonskog Broda, slavonsko-podunavskog prostora i opće dobro grada i građana Slavonskog Broda, dodjeljuje se javno priznanje Grb grada Slavonskog Broda.

 

 

Ivica Prskalo, rođen 1967. godine, slavonskobrodski je policajac-specijalac i ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije "Šimini anđeli pakla" Policijske uprave brodsko-posavske. Kao dragovoljac Domovinskog rata od 1990. godine prošao je brojna hrvatska ratišta, od Vukovara, Okučana, Velebita, akcije Maslenica, pa sve do Konavala na krajnjem jugu Hrvatske, a tijekom ratnih djelovanja teško je ranjen u proboju za Vukovar. U Specijalnoj jedinici policije napreduje od policajca-specijalca do zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske te 2001. godine u transformaciji Specijalne u Interventnu jedinicu policije na dužnosti zapovjednika ostaje do umirovljenja 2005. godine. Za svoj doprinos u Domovinskom ratu Ivica Prskalo je odlikovan brojnim priznanjima, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog križa, Spomen plaketom Vukovar 1991. te drugim priznanjima i zahvalnicama. Osnivanjem Udruge Specijalne jedinice "Šimini anđeli pakla", 2004. godine, postaje njezinim predsjednikom te u mirnodopskom razdoblju pomaže svojim suborcima u rješavanju njihovih statusnih problema. Organizator je brojnih obilježavanja raznih obljetnica jedinice i humanitarnih akcija, a uz pomoć svojih suboraca i donatora, Udruga uređuje objekt na Športsko-rekreacijskom centru koji nosi naziv Dom Specijalne jedinice policije Slavonski Brod - Šimini anđeli pakla. Sudjeluje u svim aktivnostima Udruge i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, organizator je brojnih pomoći, kako članovima Udruge, tako i svim građanima grada i šire te je posebno za istaknuti organizacija dvadesetodnevne pomoći poplavljenom području Slavonskog Broda, Gunje i okolice. Kako bi zahvalili za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske te nesebično pomaganje u mirnodopskom vremenu, na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda, dodjeljuje se javno priznanje Grb grada Slavonskog Broda.

 

Tomislav Goll, Brođanin, rođen 1959. godine koji je uz redovno školovanje, brojna znanja i vještine stekao kroz cjeloživotno obrazovanje, pa je, između ostalog, vješt kompjutorski programer, grafički dizajner, novinar, nezavisan pisac, mrežni dizajner, tehnički i grafički urednik, a pohađao je i Međunarodni kolegij u Londonu kako bi usavršio znanje engleskog jezika. Tijekom raznolike karijere pisao je računalne programe za obrade podataka, radio kao novinar na nekoliko radio-stanica, otvorio vlastiti grafički studio, bio glazbeni urednik te kao freelance suradnik pisao je za nekoliko novina i časopisa, što radi i danas. U posljednje četiri godine direktor je i glazbeni urednik jedinstvene neprofitne radio postaje koju je pokrenulo Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, a proteklih desetak godina intenzivno se bavi europskim integracijama. Preko 35 godina aktivan je u brojnim nevladinim organizacijama, od brojnih organizacija mladih, ekoloških, kulturnih do onih koje se bave problematikom osoba s invaliditetom i djecom s poteškoćama u razvoju. Od osnutka aktivan je član, sada dopredsjednik, Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih invalida, a u Udruzi Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-1991. Brodsko-posavske županije zadužen je za međunarodnu suradnju. Dijagnoza mišićne distrofije u dobi od 16 godina potaknula je zainteresiranost za podršku i istraživanja neuromuskularnih bolesti te je trenutno dopredsjednik Saveza društava distrofičara Hrvatske i generalni tajnik Europskog Saveza neuromuskularnih bolesnika - EAMDA koji je vrlo moćna asocijacija i članica krovne mreže za osobe s invaliditetom unutar Europske unije. 2005. godine, kao jedan od predstavnika nevladinih udruga Republike Hrvatske u sjedištu Europske unije, Bruxellesu, u sklopu Programa informiranja i izobrazbe o Europskoj uniji postao EU specijalista, a 2006. godine postaje jedan od dva izabrana i aktivna predstavnika civilnog društva u Zajedničkom savjetodavnom odboru Europske unije i Republike Hrvatske. Aktivan je član i predstavnik Udruge za poticanje zdravog razvoja djece i mladih iz Slavonskog Broda u Koordinaciji u kojoj se jednako aktivno zalaže za rješavanje problema djece i mladih poglavito djece s poteškoćama u razvoju. Sudjelovao je u kreiranju, od Hrvatskog sabora prihvaćenog, kvalitetnog Nacionalnog programa djelovanja za djecu u Republici Hrvatskoj, a dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada od kojih je za izdvojiti, po prvi puta 2004. godine dodijeljena nekome izvan Amerike, najprestižnija američka nagradu za rad sa djecom s poteškoćama u razvoju, Shaklee Award. Prestižna je i premijerova nagrada, najznačajnije hrvatsko internet priznanje za web portal Saveza društava distrofičara Hrvatske, za posebna postignuća na području zaštite i promicanja ljudskih prava, izjednačavanja uvjeta života ljudi s dodatnim potrebama u društvu te edukaciji najšire javnosti o shvaćanju problema osoba s invaliditetom. Kako bi iskazali zahvalnost za dugogodišnji izniman doprinos u promicanju ljudskih prava, humanitarni rad u nevladinim udrugama, plemenitost, entuzijazam i nesebičnu brigu i skrb o osobama s invaliditetom, dodjeljuje se javno priznanje Grb grada Slavonskog Broda.

 

 

ŠTIT BERISLAVIĆA


Mato Pudić,
rođen 1967. godine, kao prvi Hrvatski redarstvenik, 5. kolovoza 1990. godine, stavlja se na raspolaganje Republici Hrvatskoj, a u lipnju 1991. godine već kao iskusni policajac prelazi u novoustrojenu aktivnu postrojbu 3. gardijske brigade Kune, 3. bojnu Slavonski Brod gdje obnaša zapovjedne dužnosti i s istom postrojbom prolazi sva najteža ratišta u Republici Hrvatskoj. Teško stradava 8. svibnja 1992. godine, ali ne odlazi u mirovinu već ostaje u Hrvatskoj vojsci i svojim iskustvom doprinosi njenom razvoju. Umirovljen je 2007. godine u činu narednika Hrvatske vojske, ali tu ne staje. Iako teško ozlijeđen i načet mnogim bolestima posvećuje se radu i promicanju civilnoga društva. Jedan je od osnivača Udruge veterana 3. gardijske brigade Kune, ogranak Slavonski Brod u kojoj kao tajnik Udruge podnosi najveći teret ustroja i predano se posvećuje promicanju istine o Domovinskom ratu, kao i nepravedno zapostavljenom ratnom putu legendarne 3. bojne 3. gardijske brigade Kobre Slavonski Brod. U svibnju 2016. godine izabran je za predsjednika Udruge HVIDR-a Slavonski Brod te nesebičnim radom i organizacijskim sposobnostima u kratkom vremenu Udrugu izdiže kao najbolje organiziranu u sustavu HVIDR-a Republike Hrvatske. Njegovim zalaganjem mnogobrojni članovi Udruge ostvarili su pravo na različite oblike stambenog zbrinjavanja, jednokratnih financijskih pomoći kao i odlazak na liječenje u Veteranski centar ili toplice. Uspostavlja suradnju s mnogobrojnim udrugama civilnog društva te vrata Doma HVIDR-e otvara svima koji kroz svoje javne tribine, prezentacije, izložbe, natjecanja žele promovirati svoj rad i aktivnosti za dobro svih građana grada Slavonskog Broda. Posebno se posvetio povezivanju grada Slavonskog Broda s drugim gradovima u Republici Hrvatskoj te promicanju njegovih turističkih, kulturnih i gospodarskih potencijala na korist građanima, gradu i njegovim gospodarstvenicima. Kako bi zahvalili za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, promicanju istine, dugogodišnje nesebično zalaganje i pomoć u mirnodopskom vremenu na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda dodjeljuje se javno priznanje Štit Berislavića.

 

 

Gimnazija "Matija Mesić", osnovana davne 1918. godine, nadživjela je brojne državne tvorevine i devedesetih godina 20. stoljeća uplovila u suverenu i samostalnu Republiku Hrvatsku, okrunjena gimnazijskim imenom i programom. Pripada većim gimnazijama naše države koja odgaja i obrazuje mlade kroz programe opće, jezične i prirodoslovno-matematičke  gimnazije te se u redovitom programu mogu učiti brojni strani jezici, proširivati znanje drugim predmetima, izbornim sadržajima, afirmativnim i preventivnim programima, istraživačkim projektima i brojnim izvannastavnim aktivnostima. Učenici aktivno sudjeluju u kreiranju školskog života te kroz različite projekte postavljaju tematske izložbe, organiziraju predavanja, prezentacije, radionice i humanitarno-volonterske aktivnosti otvorene za javnost. Kreativni duh učenici zadovoljavaju izvanučioničnom nastavom, stručnim izletima i ekskurzijama te brojnim izvannastavnim aktivnostima od glume, glazbe, književnosti, likovne umjetnosti, novinarstva, astronomije, fizike, športa i svega ostalog. Gotovo da nema školskog predmeta iz kojeg učenici redovito odlaze na državna i međunarodna natjecanja te osvajaju brojna priznanja, medalje i visoko rangirana mjesta, što je rezultat iznimnog rada i truda, kako učenika, tako i profesora. Uspjesi na državnoj maturi, kao kruni srednjoškolskog obrazovanja, iznad su državnog prosjeka što dovoljno govori o kvaliteti priprema učenika za daljnje školovanje i uspjeh u životu. Uključena je u Pilot projekt e-Škole s ciljem digitalizacije i osuvremenjivanja nastavnog procesa i daljnjeg poboljšanja odgojno-obrazovnog rada. Za postignute odgojno-obrazovne rezultate, u godini obilježavanja 100. obljetnice postojanja i rada,  na  dobrobit Slavonskog Broda, dodjeljuje se javno priznanje Štit Berislavića.

 

Silvio Stilinović, umjetnički voditelj, redatelj i glumac Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod koje kao slijednik dugogodišnje kazališne amaterske tradicije postoji i djeluje 11 godina. Kao dugogodišnji član, uz čije ime su vezani brojni veliki uspjesi Satiričkog kazališta mladih na hrvatskim i međunarodnim festivalima gdje su osvojene brojne glavne nagrade za režiju, najbolje predstave festivala, najbolje muške i ženske glavne i sporedne uloge, nagrade publike, jedan je i od osnivača međunarodnog Festivala amaterskih kazališta, hvalevrijedne manifestacije koja svake godine u Slavonskom Brodu okuplja brojne kazališne i dramske skupine. Pokazujući iznimnu redateljsku vještinu, s mladim i energičnim ansamblom, stvorena su brojna skladna i scenski uvjerljiva umjetnička djela čiji scenski izričaj plijeni pozornost publike i osvaja brojne nagrade i priznanja. Pod njegovim mentorstvom sedam mladih talentiranih Brođana, kao zaljubljenici u kazalište, odabralo je glumu kao svoj profesionalni životni put. Kazališni amaterizam, kao kulturni segment, sve više se prepoznaje kao potreba društva u smislu podizanja opće kulturne i društvene svijesti. Kako bi zahvalili na gozbi kazališne riječi, pokreta i slike, volonterskom samozatajnom radu punom entuzijazma, značajnom doprinosu u afirmaciji mladih i postignute uspjehe kojima se promiče ime grada Slavonskog Broda i čine ga prepoznatljivim mjestom amaterske kazališne scene, dodjeljuje se javno priznanje Štit Berislavića.

 

Pavo Naletilić, Brođanin, rođen 1965. godine, koji se u mjesecu listopadu 1990. godine, dolaskom ratne opasnosti, priključuje pričuvnom sastavu policije, a osnivanjem 108. brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske  postaje njenim pripadnikom te sa brigadom sudjeluje na svim bojištima u Republici Hrvatskoj gdje brigada djeluje. Dvaput je teško ranjavan, 1991. godine u Medarima i 1992. godine u Grebnicama. Časničku školu završava 1993. godine te nakon toga odlazi u 8. lako jurišnu brigadu, pa u 1. hrvatski gardijski zdrug. Umirovljeni je natporučnik, 80% trajno hrvatski ratni vojni invalid, odlikovan Redom hrvatskog pletera, Redom hrvatskog križa, Spomenicom Domovinskog rata i Spomenicom domovinske zahvalnosti. Sudjeluje u osnivanju Udruge 108. brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske i njezin je predsjednik od osnivanja 2012. godine. S članovima Udruge 2014. godine sudjeluje u obrani grada i županije od poplave, a prošle godine je kao član radne skupine aktivno sudjelovao u izradi Zakona o pravima hrvatskih branitelja. Aktivan je na rješavanju problema zapošljavanja hrvatskih branitelja i njihove djece, stambenog  zbrinjavanja te je na usluzi sa savjetima i preporukama, a od prošle godine je i predsjednik Zajednice udruga postrojbi Zbora narodne garde Republike Hrvatske i Hrvatske vojske. Sudjeluje u svim društvenim aktivnostima grada Slavonskog Broda, obljetnicama i manifestacijama kojima promovira grad Slavonski Brod. Kako bi zahvalili za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske te nesebično djelovanje u mirnodopskom vremenu, na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda, dodjeljuje se javno priznanje Štit Berislavića.

 

 

Amaterska dobrotvorna sportska udruga MNK Kolonija - Sv. Dominik Savio iz Slavonskog Broda osnovana je 2010. godine od kada je, je uz potporu i suradnju sa Župom Sv. Dominik Savio, organizirala brojne humanitarne malonogometne turnire na Koloniji u školskoj dvorani Osnovne škole Đuro Pilar čiji je prihod namijenjen za pomoć bolesnoj djeci,  ugroženim obiteljima, onima kojima je pomoć najpotrebnija. Sve ove godine, osim što su prikupljenim sredstvima pomogli u liječenju oboljelim pojedincima i obiteljima u potrebi, humanitarnim malonogometnim turnirom i uz pomoć dobrih ljudi, donatora, posjetitelja i župljana Župe sv. Dominika Savia prikupili su sredstva za novi inkubator Odjelu pedijatrije, klima uređaj Odjelu rodilišta, uređaj za reanimaciju novorođenčadi Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu te su opremili informatičku učionicu Osnovne škole Đuro Pilar na Koloniji. U ovoj, 2018. godini prikupljena sredstva humanitarnog malonogometnog turnira Kolonija namijenjena su liječenju bolesnog dječaku, a cilj je i nabavka ABI Indeks aparata za Odjel kardiologije te sustav za terapiju Odjelu pedijatrije Opće bolnice "Dr. Josip Benčević". Kako bi zahvalili za sveukupan nesebični dobrotvorni i humanitarni rad, iskazano svesrdno zalaganje, plemenitost i entuzijazam na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda, dodjeljuje se javno priznanje Štit Berislavića.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave