fbpx
Ispis
Kategorija: COVID19

 epropusnica 2

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. U sukadu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere: 

  • socijalnog distanciranja
  • ne zadržavanja na javnim prostorima
  • posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice.


Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.

Sve pravne i fizičke osobe koje su izdale propusnice do dana stupanja na snagu ove Odluke, dužne su najkasnije do 5. travnja 2020. sve izdane propusnice zamijeniti e-Propusnicama.

Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.  

Cijelu odluku pročitajte na poveznici

Proces izdavanja e-Propusnice je sljedeći. U internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr, odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom uobičajenog pristupa sustavu, te potvrdite svoje podatke. Ulaskom u korisničko sučelje e-propusnice, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva. Ukoliko želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev. Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu. 

Upute za ishođenje prihvatljive vjerodajnice za elektroničku identifikaciju dostupne su na linku https://www.fina.hr/vjerodajnice-za-e-gradane 

Ukoliko trebate tehničku ili korisničku podršku vezanu uz e-Propusnice, molimo vas pročitajte dokument e-Propusnice - učestala pitanja i odgovori.

Za ostala pitanja vezana uz razloge i rokove izdavanja propusnica, podnošenje zahtjeva za propusnicama ukoliko ne možete koristiti sustav e-Propusnice, kao i tumačenja Odluka Ravnateljstva civilne zaštite molimo obratite se nadležnom stožeru civilne zaštite.

Kako bi se upoznali sa sustavom e-Propusnice i postupkom prijave u sustav, preporučamo vam pogledati sljedeće video-upute:

Tehnička i korisnička podrška uvezi funkcioniranja sustava e-Propusnice (ukoliko imate problem prilikom prijave na sustav ili tehničke poteškoće prilikom korištenja istog):

  • e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (0-24 h)
  • e-pošta za liječnike: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (0-24 h)
  • Telefon: 0800 8090 (od 8 do 17 sati)

S obzirom da je omogućen skupni unos za poslodavce kroz aplikaciju, molimo Vas da proučite sve upute za popunjavanje tablice unutar aplikacije te ukoliko i dalje imate problema sa skupnim unosom molimo Vas obratite se na e-poštu za poslodavce: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Stožer civilne zaštite Grada Slavonskog Broda

Kontakt: 217-042, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za dobivanje e-Propusnica građani se mogu prijaviti uz pomoć svih raspoloživih vjerodajnica sustava e-Građani. Ukoliko građani nemaju navedeno, zahtjev za propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga mogu poslati e-mailom Stožeru civilne zaštite Grada Slavonskoga Broda (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) kao i do sada. U zahtjevu je  potrebno navesti ime i prezime, adresu, OIB te razlog i vremenski rok na koji se traži propusnica.

Svi građani koji su do sada ishodovali svoje propusnice, dužni su ih zamijeniti e-Propusnicama do 5. travnja ove godine.

Upozoravamo sve građane da se zahtjevi za e-Propusnice mogu izdati na najduži vremenski period od 14 dana pa je potrebno voditi brigu o vremenu predaje zahtjeva na sustavu e-Propusnice.

Do daljnjega se ne zaprimaju zahtjevi osobnim dolaskom u Gradsku upravu Grada Slavonskog Broda zbog poduzimanja epidemioloških mjera ograničavanja bliskog kontakta. Također se upućuju svi građani koji ne raspolažu Internetom da se obrate mlađim članovima obitelji, susjedima ili poznanicima koji mogu poslati zahtjev umjesto njih.

 

IMG-1125.JPG IMG-1126.JPG IMG-1127.PNG

IMG-1128.PNG IMG-1129.PNG IMG-1130.JPG

IMG-1131.JPG IMG-1132.JPG IMG-1133.PNG

Kako bi se upoznali sa sustavom e-Propusnice i postupkom prijave u sustav, preporučamo vam pogledati sljedeće video-upute:


e-Propusnice - Opis načina funkcioniranja sustava


e-Propusnice - Postupak prijave u sustav