fbpx
Ispis
Kategorija: COVID19

S ciljem izravne i dvosmjerne komunikacije prema građanima te što promptnijeg informiranja javnosti točnim i provjerenim podacima, Grad Slavonski Brod pokrenuo je putem Viber aplikacije zajednicu „Grad Slavonski Brod COVID-19“. Ovaj kanal odabran je jer velik broj građana različitih dobnih skupina danas koristi pametne telefone za svakodnevno slanje poruka na raznim platformama te je lako dostupan svima za korištenje.


Svim korisnicima Viber zajednice dostupne su najnovije i provjerene informacije o trenutačnim okolnostima vezanim za pojavu koronavirusa, kao i mjere zaštite koje se poduzimaju u borbi protiv epidemije na nacionalnoj i lokalnoj razini. Pored toga, građani u zajednici mogu dobiti i korisne upute za što sigurniji svakodnevni život.
Međusobnom interakcijom i dijeljenjem praktičnih savjeta, cilj je osigurati provjerene informacije te savjete o prevenciji i zaštiti od koronavirusa. Brzi protok provjerenih informacija od iznimnog je značaja za sve građane u ovim trenucima, a posebice za ljude starije životne dobi te one s kroničnim oboljenjima.
Važno je istaknuti da se pokretanjem Viber zajednice sprječava nastanak i širenje dezinformacija. Građani u svakom trenutku mogu zatražiti u zajednici informacije oko bitnih upita vezanih za koronavirus, a na njih će se odgovarati u razumnim rokovima.
Ovim putem pozivamo građane Slavonskog Broda da se uključe u Viber zajednicu „Grad Slavonski Brod COVID-19“ kako bi imali pristup najnovijim informacijama u realnom vremenu i iz provjerenog izvora.


Viber zajednica Grada  Slavonskog Broda dostupna je na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/Slavonski_Brod_Viber
Službeni kanal nacionalnog Stožera civilne zaštite (www.kornonavirus.hr) moguće je također pratiti i na Viberu, putem poveznice: http://bit.ly/Koronavirus_Viber