fbpx
Ispis
Kategorija: COVID19

DSC 5541

Dana, 23. ožujka 2020. godine, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

S obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti koronavirusa (COVID-19), nacionalni Stožer Odlukom zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Stožer civilne zaštite Grada Slavonskoga Broda zadužen je isključivo za izdavanje propusnica građanima koji su primorani napustiti mjesto prebivališta iz vitalnih obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci ili starijim osobama, kupnja hrane i osnovnih potrepština), uz uvjet pridržavanja mjera socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Zahtjeve za propusnice građani grada Slavonskoga Broda mogu slati na službeni e-mail Stožera civilne zaštite Grada Slavonskoga Broda:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Uz zahtjev, potrebno je na službeni e-mail poslati presliku/sliku osobne iskaznice te navesti razlog odlaska iz mjesta prebivališta.

Propusnice će biti izdavane električnim putem na e-mail podnositelja zahtjeva.

Odluka je stupila na snagu danom njezina donošenja, a Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz ove Odluke.