fbpx
Ispis
Kategorija: COVID19

Uprava Brod-plin d.o.o. temeljem Odluke Grada Slavonskog Broda o mjerama za ublažavanje gospodarskih posljedica epidemije koronavirusa na području grada Slavonskog Broda, 18. ožujka 2020. godine, donijela je Odluku o mjerama za ublažavanje epidemije koronavirusa za djelokrug Brod-plina d.o.o. za građane i poduzetništvo.

Odluku ublažavanja epidemije koronavirusa za djelokrug Brod-plina d.o.o. možete vidjeti na sljedećem linku, a mjere iz Odluke primjenjivat će se sve do njezina opoziva.

Osim mjera iz Odluke, Brod-plin d.o.o. je za kupce iz kategorije kućanstvo od 1. travnja 2020. godine ponudio pogodnost u vidu smanjenja cijene koje će u konačnici utjecati na visinu troškova za grijanje.

Naime, Hrvatska energetska regulatorna agencija je kao regulator, 10. veljače 2020. godine, donijela Odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za razdoblje od 1. travnja do 31. ožujka 2021. godine.

Time bi kupci iz kategorije kućanstva u obvezi javne usluge, od 1. travnja 2020. godine do 31. ožujka 2021. godine, imali pogodnost u vidu smanjenja cijene u iznosu 1,34% u odnosu na dosadašnju referentnu cijenu plina i trošak opskrbe plinom.

Međutim, Brod-plin d.o.o. ponudio je dodatnih  6,82% sniženja što bi u konačnici iznosilo 8,07% u odnosu na dosadašnju cijenu čime bi se godišnji trošak za plin smanjio za 315,00 kn (s PDV-om).

Brod-plin d.o.o. će na kućne adrese krajnjih kupaca iz kategorije kućanstvo dostaviti dva primjerka ugovora o opskrbi prirodnim plinom kako bi se primijenile prethodno navedene pogodnosti.