Ostale vijesti

Šest gradskih ulica dobilo modernu javnu rasvjetu

NASLOVNA (2) resize

Modernu led rasvjetu dobilo je šest gradskih lokacija nakon što su jučer započeli radovi na postavljanju energetski učinkovite javne rasvjete u Slavonskom Brodu. Izvedeni su radovi u Ulici Julija Hoffmana na dužini od 220 metara,u Istarskoj ulici na dužini mreže od 250 metara u Slunjskoj ulici od 220 metara te u Ulici Ivana Mažuranića na dužini od 145 metara. Također, led viseće svjetiljke dobile su Ulica Juraja Dobrile i Međimurska ulica, no u njima se još u sljedećoj fazi planiraju postaviti i rasvjetni stupovi s led svjetiljkama. Ukupna dužina radova na mreži u tim dvjema ulicama je 715 metara.

Grad Slavonski Brod posljednjih je godina sustavno ulagao u izgradnju i modernizaciju javne rasvjete kako bi se smanjilo svjetlosno onečišćenje, ostvarile uštede energije, troškovi održavanja javne rasvjete te smanjiti emisija ugljičnog dioksida, odnosno štetnih plinova u atmosferu. Ovogodišnjom modernizacijom planira se smanjenje emisije ugljičnog dioksida u atmosferu od oko 175 tona na godišnjoj razini. Isto tako, poboljšat će se kvaliteta osvjetljenja prometnica i na taj način povećati sigurnost u prometu, a značajno će se popraviti i vizualna slika grada.

Tako će se na 33 gradske lokacije i na ukupnoj dužini mreže od 15,6 kilometara izvoditi elektromontažni radovi na zamjeni postojećih svjetiljki, saniranja postojećih i postavljanju novih stupova te ugradnji  i dodavanju novih svjetiljki. Vrijednost radova energetski učinkovite javne rasvjete je 2 milijuna kuna.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Šest gradskih ulica dobilo modernu javnu rasvjetu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.