Ostale vijesti

Postavljeni semaforski odbrojivači sekundi na prometnom raskrižju Gupčeve i Pilareve ulice

naslovna resize

Na prometnom raskrižju ulica Matije Gupca i Đure Pilara postavljeni su odbrojivači sekundi na postojećim semaforima. Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje na sanaciji opasnih mjesta na području grada Slavonskog Broda na 13 gradskih lokacija, izvođač radova je Gradu Slavonskom Brodu i građanima odlučio donirati četiri odbrojivača sekundi.

Postavljeni su odbrojivači Gigabroj, veličine 800x600 mm ugrađeni na konzolu semaforskog stupa, koji su ujedno i najveći takvi semaforski odbrojivači sekundi na tržištu. Vidljivi su s udaljenosti od 500 metara te rade po LED principu. Također, postavljeni su i odbrojivači Megabroj koji prikazuju odbrojavanje trajanja crvenog i zelenog svjetla, a ugrađuju se u semaforsku laternu.

Prednosti ovih uređaja su što povećaju propusnu moć raskrižja i koordiniranih pravaca te smanjuju nervozu kod vozača na prometnim raskrižjima, a sve navedeno doprinosi i većoj sigurnosti u prometu.

Grad Slavonski Brod dosad je kontinuirano radio na povećanju razine sigurnosti cestovnog prometa na području grada kako bi poboljšali zaštitu svih sudionika prometa, s naglaskom na pješake, posebice djecu i školaraca. Tako će se u 2018. godini za sanaciju opasnih mjesta i osiguranje svjetlosne prometne signalizacije, odnosno postavljanje LED cestovnih markera na pješačkim prijelazima i semafora s mjeračem brzine izvoditi radovi na 17 lokacija. Od toga će se na 14 gradskih lokacija postaviti cestovni LED markeri, a na tri lokacije novi semafori s mjeračem brzine. Ukupna planirana vrijednost projekta je 2,8 milijuna kuna.

Projekt sanacije opasnih mjesta na području Slavonskog Broda provodio se i prošle godine, prijavljen je Ministarstvu unutarnjih poslova te se, uz Grad, financira i kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2011. – 2020. godine.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Postavljeni semaforski odbrojivači sekundi na prometnom raskrižju Gupčeve i Pilareve ulice

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.