Ostale vijesti

Gradska uprava primila u posjet predstavnike Hrvata u Mađarskoj

IMG 9982 resize

U posjetu Gradskoj upravi bili su predstavnici Hrvata u Mađarskoj, Szabolcs Szolosi kao predstavnik Hrvatske državne samouprave sa sjedištem u Budimpešti i zastupnik u Hrvatskoj samoupravi Županije Baranje u Pečuhu. Uz njega, je bila i Magdalena Molnar Drinoczi kao predstavnica dviju značajnih institucija Hrvata u Mađarskoj: Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj i Hrvatskog kluba „August Šeona“.

Sa zamjenikom Hrvojem Andrićem razgovarali su i predstavili dosadašnji rad i značaj svojih institucija, udruga i djelovanja te planove i prijedloge za potencijalne buduće suradnje. Obzirom na lijepe vremenske prilike, gosti su obišli brodsku Tvrđavu i druge lokalitete, Spomen-dom Dragutina Tadijanovića te posjetili 22. Katarinski sajam koji je bio u tijeku. Nadamo se da je ovaj posjet najavio početak jedne lijepe i duge suradnje.

Prema posljednjem popisu stanovništva u Mađarskoj, provedenom 2011. godine, 26.774 osobe su se izjasnile Hrvatima.  No, prema različitim statističkim pokazateljima i procjenama, danas  u Mađarskoj živi oko 50.000 Hrvata, i to: u Baranji i Podravini (Pečuh, Mohač, Šikloš), Bačkoj (Baja, Aljmaš, Kalača), duž mađarsko-austrijske granice Šopron, Jur, Sambotel, Kiseg) te u okolici Kaniže i Budimpešte.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Gradska uprava primila u posjet predstavnike Hrvata u Mađarskoj

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.