Ostale vijesti

Od početka sljedeće školske godine u tri gradske škole uvodi se jednosmjenska nastava

IMG 0001Grad Slavonski Brod već dugi niz godina provodi različite mjere kako bi se najmlađim sugrađanima, koji pohađaju gradske osnovne škole, osigurali što kvalitetniji uvjeti za boravak u školi, a samim time i unaprijedio njihov način života.

Naime, nakon što je ove godine uvedena jednosmjenska nastava u Osnovnoj školi „Ivana Brlić-Mažuranić“ Područna škola Brodski Varoš, od početka sljedeće godine polaznici OŠ „Ivan Goran Kovačić“, OŠ „Blaž Tadijanović“ Podvinje i OŠ „Antun Mihanović“ PŠ Mali Pariz nastavu će pohađati samo u jutarnjoj smjeni. Takav način rada, učenicima će znatno olakšati pohađanje nastave, pridonijet će poboljšanju kvalitete nastave, ali i boljem organiziranju obiteljskog života te slobodnog vremena učenika.

Početkom prošle školske godine Grad Slavonski Brod uveo je i program produženog boravka u sve osnovne škole. S obzirom da suvremeni način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe školske dobi nakon redovne nastave, Grad je ovim modelom riješio taj problem te svim roditeljima omogućio siguran boravak djece nakon završetka nastave.

Uz nastojanje da se potaknu zdrave prehrambene navike kod učenika, provodi se projekt pod nazivom „Lunch Box“ – školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva u osnovnim školama u Slavonskom Brodu, u sklopu kojeg se osigurava besplatna prehrana za ukupno 1350 učenika. Osim toga, nedavno je realiziran još jedan gradski projekt, koji će pridonijeti razvoju zdravijeg načina života kod djece, a odnosi se na uvođenje meda kao jedne od važnijih namirnica u školske jelovnike.

Uz razne mjere i pogodnosti, ostvareni su i brojni značajni projekti s područja školstva; nadograđene su dvije gradske osnovne škole, izgrađene tri moderne školske-sportske dvorane, u tijeku je izgradnja i četvrte dvorane u OŠ „Hugo Badalić“ PŠ Jelas te je obnovljen prostor u brodskoj Tvrđavi u kojem je danas smještena Glazbena škola. Grad ulaže sredstva i u energetsku obnovu škola što podrazumijeva radove na uređenju krovišta, fasade, kotlovnice i stolarije.

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Od početka sljedeće školske godine u tri gradske škole uvodi se jednosmjenska nastava

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.