Održana završna konferencija projekta "Helping"

IMG 6841Grad Slavonski Brod već godinama stvara što bolje uvjete za osnovnoškolce s područja grada kroz projekte izgradnje, nadogradnje i energetske obnove škole te kroz različite programe kojima se nastoji pomoći učenicima i njihovim roditeljima. Pri tome  Grad nastoji omogućiti jednake uvjete odgoja i obrazovanja za sve učenike. Upravo iz tog razloga u protekloj školskoj godini u osam gradskih osnovnih škola se provodio projekt „Helping“- projekt pružanja pomoći u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.
Danas je u Velikoj vijećnici održana završna konferencija projekta koja je ujedno bila i prilika za rezime njegovih rezultata te učinke provođenja u gradskim osnovnim školama.  
Glavni cilj ovog projekta bio je osigurati uvjete za poboljšanje obrazovnih postignuća 30 učenika sa značajnim teškoćama u razvoju tijekom školske godine 2015./2016. kroz angažman 27 pomoćnika u nastavi. Korisnik projekta je Grad Slavonski Brod, a partneri koji su se uključili u njegovo provođenje su gradske osnovne škole „Antun Mihanović“, „Bogoslav Šulek“, „Dragutin Tadijanović“, „Đuro Pilar“, „Hugo Badalić“, „Ivana Brlić Mažuranić“, „Milan Amruš“, „Vladimir Nazor“ te Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda d.o.o. Ukupna vrijednost projekta, za koji je odobreno 1.100.821,80 bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, iznosi 1.199.021,67 kuna.
Na današnjoj završnoj konferenciji je istaknuto kako se provođenjem projekta „Helping“ doprinijelo potpunoj integraciji učenika gradskih osnovnih škola s posebnim potrebama na način da su se poticale njihove kompetencije i znanje potrebno za daljnje zapošljavanje, društvena uključenost te osobno ostvarenje u skladu s njihovim sposobnostima i mogućnostima. Obzirom da je provođenje projekta rezultiralo boljim postignućima učenika i zadovoljstvom roditelja i nastavnika, pripremljena je i druga faza projekta koja će se provoditi u školskoj godini 2016./2017. U narednoj fazi cilj je omogućiti ovakav oblik pomoći u nastavi još većem broju djece s poteškoćama u razvoju te u konačnici samim time angažirati i veći broj asistenata u gradskim osnovnim školama.

Uz zamjenicu gradonačelnika Teu Tomas, završnoj konferenciji projekta „Helping“ prisustvovali su i ravnatelji gradskih osnovnih škola uključenih u projekt, pomoćnici u nastavi te koordinatori  na projektima.

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Helping Održana završna konferencija projekta "Helping"