• Bazeni1
  • Bazeni2
  • Halajko
  • Halajko2
  • Hebrang
  • Svaciceva
  • Podvoznjak
  • Tintilinic
  • Tržnica1

Objave za medije

Priopćenje za medije - Na inicijativu Grada nadležno ministarstvo traži rješenje za onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Nakon brojnih apela od strane Gradske uprave Grada Slavonskog Broda, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izradilo je prijedlog rješenja kojim bi se poboljšala kvaliteta sirove nafte u hrvatskom transportnom sustavu

Već punih devet godina oko 160.000 stanovnika Slavonskog Broda i okolice udiše onečišćen zrak koji sadrži prekomjerne koncentracije sumporovodika, a njegov najveći izvor, što je dokazano i studijom Instituta za medicinska istraživanja, je Rafinerija nafte Brod. U cilju ostvarivanja što kvalitetnijeg života za sve građane našeg grada, Gradska uprava već dugi niz godina poduzima sve raspoložive mjere, surađuje s državnim institucijama te podržava svaku akciju koja bi pridonijela rješavanju navedenog problema.

Gradonačelnik Mirko Duspara nedavno je na ovu temu održao sastanak s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, a na alarmantne podatke upozorio je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova. Također, krajem prošle godine dopis je uputio i predsjedniku Uprave JANAF-a od kojeg je zatražio podatke o postupku kontrole i kvaliteti nafte, koju ova državna kompanija kroz svoj naftovod distribuira Rafineriji nafte Brod, te dostavu pravilnika kojim su definirana ova pitanja.

Nakon brojnih apela te na inicijativu Gradske uprave i građana Slavonskog Broda, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ovih je dana izradilo prijedlog rješenja kojim bi se poboljšala kvalitete sirove nafte u hrvatskom transportnom sustavu. Grad Slavonski Brod podržava svaku akciju koja za cilj ima omogućavanje temeljnih prava našim građanima, a odnosi se na pravo na čist zrak, te će i dalje težiti ostvarivanju uspješne suradnje s državnom vlasti kako bi se zaštitio okoliš i očuvalo zdravlje građana Slavonskog Broda i okolice.

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ODNOSI S JAVNOŠĆU Press - Objave za medije Priopćenje za medije - Na inicijativu Grada nadležno ministarstvo traži rješenje za onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.