Članci

Parkiranje automobila u Zrinskoj ulici

Poštovani,

već duže vrijeme razmišljam kako ću napisati primjedbu zbog parkiranja automobila na pješačkoj stazi u Zrinskoj ulici od križanja sa Gupčevom do Horvatove ulice, jer se kao pješak ne mogu mimoići sa pješacima iz drugog smjera, već uvijek netko mora pričekati dok drugi prođe. Sada pišem jer sam jutros izlazila automobilom iz Horvatove u Zrinsku i zbog parkiranog automobila na pješačkoj stazi, koji mi je smanjio vidokrug, za malo sam izletjela pred automobil koji je dolazio. Vidim kako je netko već pisao o ovome. Odgovoreno je da će komunalni redar u okviru svojih ovlasti rješavati problem. Očito je kako komunalni redar nije puno napravio, pa Vas pitam zbog čega pauk ne uklanja nepropisno parkirana vozila.

 

ODGOVOR: 15.1.2015.

Poštovana ,
Zahvaljujemo se na Vašem upitu. Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave naredbom će odrediti premještanje vozila ako je ono zaustavljeno ili parkirano na nogostupu na način da pješak ,prilikom kretanja, zbog parkiranog vozila silaziti na kolnik ili drugu površinu. Slobodan prolaz između parkiranog vozila i zgrade mora iznositi minimalno 100 cm.

Prometni redari redovno obilaze teren i upozoravaju vozače koji na ovakav način krše zakonske odredbe o sigurnosti prometa na cestama, a u konačnici izdaju i naloge za uklanjanjem vozila koje ometaju kretanje pješacima.

S poštovanjem,

Upravni odjel za komunalni sustav i komunlano redarstvo
Rijesen

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.