Članci

Promet u Željezničkoj ulici

Poštovani,

Molimo vas da od mjerodavnih službi zatražite kontrolu i poštivanje postavljenih prometnih znakova radi regulacije prometa, te kontrolu brzine na gradskim prometnicama (u blizini radova na podvožnjaku u Osječkoj ulici).
Naime: u Željezničkoj ulici kod skretanja u Smičiklasovu ulicu postavljen je prometni znak "zabrana prometa u oba smjera osim za potrebe gradilišta i stanara". Ovim putem moram vam skrenuti pažnju da velik broj vozača (strani državljani, autobusi, kamioni) prolaze taj prometni znak te produžavaju do Zoranićeve i Runjaninove ulice te iste koriste za obilazni smjer za istočne dijelove grada, a kroz iste prolaze neprilagođenom brzinom. Kako iste ulice nisu predviđene za obilazak, a iste koriste stanovnici naselja za pristup vrtiću, školi, zdravstvenoj ustanovi stoga Vas molim da pokrenete akciju za usporavanje prometa u cilju zaštite stanovnika ovog naselja, pješaka, biciklista itd., budući da će radovi duže potrajati.


Poštovani,

Odmah nakon što smo zaprimili Vaš upit proslijedili smo ga PU brodsko-posavskoj u čijoj je nadležnosti kontrola brzine kretanja vozila, odnosno poštivanja prometnih propisa i znakova. Prema informacijama koje smo dobili iz PU brodsko-posavske policijski službenici svakodnevno obilaze i nadziru područje alternativnih prometnih pravaca, te područja gradilišta podvožnjaka na Osječkoj ulici. Vozače koji čine prometne prekršaje policijski službenici sankcioniraju, što se naravno odnosi i na prekoračenje dopuštene brzine kretanja. No, prema podatcima PU brodsko-posavske većina sudionika u prometu vozi u granicama dopuštenih brzina, dok je izolirane slučajeve ipak teško predvidjeti.

Što se tiče odvijanja prometa vozila u ulicama koje nisu označene kao alternativni smjer, iz PU brodsko-posavske ističu kako svi sudionici u prometu imaju apsolutno pravo slobodnog korištenja svih javnih cesta na području Grada Slavonskog Broda, uz maksimalno poštivanje prometnih propisa.

U radu

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.