• Bazeni1
  • Bazeni2
  • Halajko
  • Halajko2
  • Hebrang
  • Svaciceva
  • Podvoznjak
  • Tintilinic
  • Tržnica1

Članci

Cestovni radovi u Milanovićevoj ulici

Poštovani,
kao što znate, cestovni radovi u Milanovićevoj ulici su završeni, a jučer je izvršeno obilježavanje parkirališnih mjesta uz samu prometnicu (konkretno ispred zgrade br. 11 na Mikrorajonu).

1. Cestovni radovi su za pohvalu, a što se tiče prometa, i prije smo imali problema sa prebrzom vožnjom od auta, preko motora do kamiona koji idu za ind. zonu Bjeliš, a sad je to još puno izraženije jer je cesta i šira i ravnija pa su brzine i veće (i do 100km/h). Apel ide za postavljanjem prometnih znakova za smanjenjem brzine (trenutno dozvoljeno 50km/h) i postavljanjem ležećih policajaca. U cijeloj dužini ulice su kuće neposredno uz prometnicu, i parkiralište zgrade 11 na Mikrorajonu, a Mikrorajon je veliko naselje sa mnoštvom djece. U trenutku dok ovo pišem, 3 motora su već protutnjala navedenom prometnicom.

2. U vezi samog označavanja parkirališnih mjesta na parkingu ispred zgrade 11 Mikrorajon - izvođači su na obnovljeni parking (ne proširen, samo obnovljen, čak možda i skraćen u određenom dijelu) - iscrtali 2  parkirališna mjesta za invalide i postavili prometni znak, te još više skratili ionako jako tjesan parking za ostale stanare ove zgrade. Zgrada ima 3 ulaza i broji ukupno 45 stanova, od kojih niti jedan nema status invaliditeta (na sreću, rekao bih). Slutim da će ovo proizvesti kontraefekt jer su se pojedini stanari već počeli parkirati na same ulaze, blokirajući požarni put i prolaz za hitnu pomoć u slučaju nesreće, no i to nije dovoljno. Stanari mole da se ovaj problem pomno razmotri jer nije rješenje parkirati 100-200m dalje na tuđe ulaze jer smo svjesni da onda i drugim stanarima uzimamo prostor ispred zgrade.

Hvala,
Darijo

ODGOVOR: 17. 6. 2014.

Poštovani,

Milanovićeva ulica je državna cesta, a njenu rekonstrukciju obavljale su Hrvatske ceste. Upravo su Hrvatske ceste kao investitor odgovorne za sve zahvate, kao što su postavljanje prometne signalizacije, prometnih znakova i ležećih policajaca, dok kontrolu brzine na prometnicama mogu provoditi jedino djelatnici policije.
Kad je riječ o označavanju parkirnih mjesta, prema GUP-u grada Slavonskog Broda za osobe s invaliditetom mora biti osigurano 5% od ukupnoga broja parkirališnih mjesta tako da se izvođač radova, odnosno projektant prilikom izrade projekta rekonstrukcije ceste na navednoj lokaciji morao pridržavati navedene odredbe.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Rijesen

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.