• Bazeni1
  • Bazeni2
  • Halajko
  • Halajko2
  • Hebrang
  • Svaciceva
  • Podvoznjak
  • Tintilinic
  • Tržnica1

Članci

Prometna signalizacija u Ulici Hanibala Lucića

Poštovani,
da li je moguće postavljanje znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja u ulici Ruđera Boškovića? Naime, izgradnjom centra Colloseum i produžene Svačićeve ova cesta što izlazi na ulicu H. Lucića postala je dosta prometna no često se na njoj nalaze parkirana vozila što uvelike ometa kretanje vozila jer se spomenuta vozila nalaze parkirana direktno na prometnoj traci.

ista stvar je i sa dolaskom na Ulicu H. Lucića gdje postoji prometni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja no s dopunskom tablom da se to ne odnosi na stanare, no s obzirom na veću frekvenciju prometa to nije dobro rješenje.
rješenje za ulicu H. Lucića bi bilo asfaltiranje dodatna 2m po cijeloj dužini na istočnoj strani, koja služi kao travnjak i nema nikakvih objekata na njoj, te da se na tom dodatnom asfaltu osiguraju parkirališna mjesta za sve stanare. dakle stanari bi imali gdje parkirati a promet bi tekao bez zaustavljanja i ometanja. hvala

ODGOVOR: 26.5.2015.


Poštovani,
Prometnu signalizaciju i opremu na cestama može se postavljati isključivo prema izrađenom prometnom projektu te uz prethodnu suglasnost nadležne policijske uprave.
Što se tiče ovog slučaja konkretno, u tzv. ulicama s manjim intenzitetom prometa ne preporučuje se zabrana zaustavljanja i parkiranja u ulici, jer parkirana vozila svojim položajem smanjuju brzinu prometovanja vozila (zbog naizmjeničnog propuštanja vozila koja Vam dolaze iz suprotnog smjera). Ukoliko bi se zabranilo parkiranje na ulicama koje nemaju veliko prometno opterećenje, u njima bi istodobno došlo do povećanja brzine prometovanja vozila što može uzrokovati veliku opasnost za pješake i bicikliste.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Rijesen

Ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da je Grad Slavonski Brod otvorio novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:
HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.