Izravna komunikacija gradonačelnika s građanima u prvoj ovogodišnjoj radijskoj emisiji „Gradskih 60 minuta“

 Slika1 resize

Izravna komunikacija je najbolji način brzog i učinkovitog rješavanja problema s kojima se građani svakodnevno susreću, a gradonačelnik Mirko Duspara danas je u prvoj emisiji „Gradskih 60 minuta“ ove godine, odgovarao na pitanja građana vezana uz njihove svakodnevne probleme na području grada, primao pohvale i čestitke za Novu godinu, ali i detaljnije predstavio buduće projekte i programe.

Najnoviju vijest je gradonačelnik  podijelio s građanima na početku emisije, a to je da će za radove na projektu rekonstrukcije prometnice, nogostupa i javne rasvjete te izgradnji biciklističke staze u Zagrebačkoj ulici kroz mjeru 7, Grad Slavonski Brod dobiti sredstva od 7,5 milijuna kuna nakon potpisivanja Ugovora o sufinanciranju. Gradonačelnik je najavio i posjet djeci u Naselju Josipa Rimca gdje će im zajedno u organizaciji s Vijećem romske nacionalne manjine podijeliti 420 paketića.

Pitanja građana su se uglavnom, kao i u dosadašnjim emisijama, najviše odnosila na probleme s područja komunalnog sustava i redarstva pa je jedno od pitanja bilo i hoće li se mijenjati komunalna naknada za građane obzirom na nove uredbe koje vrijede od 2018. godine. Gradonačelnik je na to odgovorio da povećanja komunalne naknade zasad nema, da se i dalje ta naknada može plaćati u ratama te da oni koji su oslobođeni naknade, potvrdu o tome, trebaju dostaviti i za ovu godinu. Nadalje, bilo je pitanja vezano za odvoz lišća i orezivanje stabala za pojedine lokacije, na što je gradonačelnik da će sve zadatke proslijediti nadležnom gradskom odjelu. Razgovaralo se aktualnim problemima u gradu poput zagađenja zraka, mogućnostima rješavanja problema Robne kuće „Vesna“, obnove hotela „Park“, rekonstrukcije Autobusnog kolodvora, mjerama s područja socijalne skrbi, dodjeli gradskih stipendija studentima s područja grada te drugim projektima i programima. Svi postavljeni upiti se odmah nakon radijske emisije prosljeđuju u nadležne gradske upravne odjele kako bi se riješili.

Ostale vijesti

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica OBAVIJESTI Vijesti Izravna komunikacija gradonačelnika s građanima u prvoj ovogodišnjoj radijskoj emisiji „Gradskih 60 minuta“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.