Održana konferencija za medije na temu promjene računa poslovne banke i proširenja usluge Gradske blagajne

IMG 8722Gradonačelnik Mirko Duspara danas je u Velikoj vijećnici Gradske uprave održao konferenciju za medije na temu promjene računa poslovne banke Grada Slavonskog Broda i proširenja usluge na Gradskoj blagajni.

Tom prilikom gradonačelnik je naglasio da Grad Slavonski Brod kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta života svojih građana, a kako bi im se omogućio jednostavniji način plaćanja računa, prije nekoliko godina otvorene su dvije poslovnice Gradske blagajne.

S obzirom da su Brođanke i Brođani pokazali zaista velik interes i potrebu za korištenjem ovakve vrste usluge, Grad je odlučio unaprijediti poslovanje Gradske blagajne te su prihvaćena bolja rješenja za njihov rad od onih koja su do sada korištena, zbog čega je došlo i do promjene poslovne banke Grada.

Tako od današnjeg dana svi korisnici Gradske blagajne na raspolaganju imaju novu, proširenu uslugu u sklopu koje će, uz plaćanje svih uplatnica s 2D bar kodom, imati priliku plaćati i račune koji nemaju 2D bar koda, kao i one uplatnice koje su ispisane rukom, a koje se odnose na račune vezane uz gradski proračun.

Također, za razliku od prijašnjeg, novim sustavom je omogućeno da se datum plaćanja računa na Gradskoj blagajni smatra i datumom provedbe uplate, a što do sada, nažalost, nije bio slučaj. Naime, uplate do 15.00 sati provode se isti dan. Ako primatelj uplate ima račun u PBZ d.d, uplate poslije 15.00 sati provode se do 22.00 sata pod istim datumom, a ako primatelj ima račun u drugoj banci, uplate nakon 15.00 sati provode se idući radni dan. Kako je istaknuo gradonačelnik Duspara, u poslovnicama Gradske blagajne, građani će od sada moći plaćati račune za komunalne usluge, uplatnice za vrtić i sva ostala plaćanja do 20.000,00 kn.

Isto tako, bitno je za naglasiti da će građani račune za Grad Slavonski Brod, gradska trgovačka društva i ustanove i dalje plaćati bez naknade, a za sve ostale uplate naknada po uplatnici iznosi 2,00 kune. Uz ovu pogodnost, korisnici Gradske blagajne od sada će račune Grada Slavonskog Broda, gradskih trgovačkih društava i ustanova bez naknade moći plaćati i na ostalim lokacijama koje su agenti PBZ-a (npr. iNovine, INA).